Menjadors escolars ecològics

El producte ecològic es tendència més que una moda, és un món que ha vingut per a quedar-se. La gent és cada dia més conscient de la importància de l’alimentació en la salut i també enyora el gust autèntic dels aliments. Aixi dons, només era qüestió de temps que arribessin els menjadors escolars ecològics, que portessin el aliments ecològics a les escoles amb pares conscienciats per el que mengen el seus fills.

Ecomenja és una de les empreses pioneres en oferir el servei de menjador escolar ecològic a les escoles de Barcelona i el Vallès. Avui en dia, ecomenja ofereix el seu servei de menjador escolar ecològic a sis escoles: l’escola Mogent, l’escola Martinet, l’escola Suïssa, l’escola Can Besora, l’escola Camins i l’institut escola Oriol Martorell.

Ecomenja ofereix un 95% de producte ecològic certificat. Aquest compromís amb un percentatge tan elevat de producte ecològic de proximitat i de temporada implica una gran complexitat de gestió i la necessitat de treballar amb molts productors locals. La fruita i verdura l’obtenen de pagesos ecològics propers a les escoles. La carn prové de productors de carn ecològica d’arreu del país. El peix que cuina Ecomenja sempre és fresc i salvatge, descartant el peix congelat i el peix de piscifactoria. El ous provenen de dos granges ecològiques de proximitat. Els làctics i la llet que s’utilitza per a cuinar també és ecològica. El pa també provés de cultius de blat ecològic i es fornejat per forners propers a les escoles. La pasta també es ecològica i produïda a Catalunya. L’oli s’obté directament d’un productor ecològic de Lleida. No tots els productes s’obtenen directament del productors però si que la majoria, al voltant d’un 70 %.

Tots els àpats que serveix ecomenja  són elaborats a la cuina de la mateixa escola, a partir de productes frescos, sense emmagatzematges innecessaris ni congelacions prèvies. El menús resultants d’aplicar una cuina de proximitat tenen plats tan atractius i diferents al d’altres escoles com ara maires arrebossades, trinxat de col i patata amb oli d’alls o truita de calçots.

Poder gaudir d’un menjador escolar ecològic és petit luxe que esperem que aviat arribi a més escoles.

Anuncios

Acerca de catasb

Master del Universo
Esta entrada fue publicada en Barcelona. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s